Sick Trick contest 2024

Surfer: Bjorn Vanoppen

Door Patrick van Iersel

Op 11 juni 2024 gaf GFS weermodel een depressie aan boven de Britse eilanden. Bij de organisatie DSOD gingen nog direct geen alarmbellen rinkelen, maar wellicht kon het toch leuke windsurfcondities opleveren voor een Sick Trick contest. Halverwege de week diept de depressie nog wat uit naar 995 hPA en besluiten we een go te geven voor de eerste Sick Trick contest van 2024.

Insteek van een Sick Trick contest is geen officiële wedstrijd te organiseren, maar windsurfers uit te nodigen om hun beste tricks te laten zien. Plezier beleven staat hierbij op de eerste plaats, maar we merken wel op dat een eervolle online vermelding sommigen onder ons net even wat meer uitdagen.

Op zaterdagochtend 15 juni net na hoog (9:22) was het dan ook een drukke bedoeling op de spot. De wind ruimde al snel naar zuidwest waardoor de golven lekker opbouwde. Local Pim van der Borgt ging direct voor de dubbele forwardloop. Helaas geen cleane landing, maar wel een signaal waar de meetlat lag. Een uurtje na hoog waren de condities optimaal voor waveriding zagen we vette aerials van Bjorn Vanoppen die lekker in de flow zat. Pim en Kees lieten nog een zalige wave360 zien die ook bij de fotografen niet onopgemerkt bleef.  Om te springen waren de condities wellicht wat lastiger, maar daar hadden Kees de Krom (diverse one-handed forwardloops), Erik de Landmeter (one-handed backloop) en Pim (tweaked pushloop) niet zo’n moeite mee. Andere windsurfers als Willem Paulussen, Tom Verhof, Bjorn Vanoppen, Robert van der Vlies en Arno Claesen draaiden er ook aardig op los.

Surfer: Pim van der Borgt

De enige dame, Andrea Vanhoorne liet het kaas niet van haar brood eten en ripte aardig mee. Ze was duidelijk in haar element en liet vette waverides zien. Na het middaguur ging de wind, precies zoals voorspeld, weer terug naar zuidzuidwest en was het gedaan in Domburg.

Surfer: Andrea Vanhoorne

Het niveau op het water was hoog. Om recht te doen aan de vertoonde acties heeft de jury besloten 3 winnaars uit te roepen. Voor de capriolen in de lucht mag Pim van der Borgt de honneurs waarnemen, voor het onderdeel waveriding sprong onze Belgische windsurfer Bjorn Vanoppen er bovenuit. De Lierse Andrea Vanhoorne, die tegenwoordig in Kamperland woont, is door de jury ook beloond voor haar optreden en kan binnenkort haar prijs in ontvangst nemen.

Foto’s gemaakt door:
Zeeuwse Pixels
Patrick van Iersel
– Bekijk de DSOD facebook pagina voor meer foto’s.